Geen moeilijk gesprek meer uit de weg.

Pas bij ingrijpende gebeurtenissen, besef je hoe belangrijk Verbinding is

Verbinding is het enige dat vertrouwen geeft in pijnlijke situaties.

Al op jonge leeftijd verloor ik mijn vader. Ik zat net in 1VWO, was net 13 jaar en ging in een nieuwe plaats naar school. Het was sowieso al zoeken. Zoeken naar mijn nieuwe “plek” in de klas, naar mijn nieuwe “ik” en naar mijn nieuwe levensstijl.

Hij was geprikt door een mug – de tijgermug – terwijl hij duurzame ontwikkelingshulp deed in Suriname. Zijn geboorteland. Eerste Kerstdag overleed hij, in 2004. En weet je, mijn wereld zoals ik hem kende stortte in.

Maar ik verloor die dag niet alleen mijn vader, maar ook veel mensen uit mijn omgeving die nog wèl in leven waren. Velen van ons weten namelijk niet hoe we met een ander om moeten gaan die pijn heeft (of als we zelf pijn hebben). Met een ander die letterlijk de weg kwijt is, hoe we een hand kunnen geven en de ander weer op weg kunnen helpen.

Terwijl die verbinding juist het enige is dat vertrouwen kan geven in een pijnlijke situatie. Vertrouwen dat het goed komt. Vertrouwen dat je het kan verdragen. Vertrouwen in elkaar.

Maar verbinding krijg je alleen als je open bent naar de ander en oprecht bent naar jezelf. Moeilijke gesprekken aangaan en niet meer terugdeinzen in het gesprek.

Dit is één van de belangrijkste redenen dat ik mijn bedrijf ben begonnen. Want of je nou iemand verloren bent, werkloos of ziek wordt, dan besef je pas hoe belangrijk verbinding.

Geld maakt mensen ziek

Je zou toch denken dat bij een vak dat draait om mensen, juist om mensen gegeven wordt?!

Mijn officiële werkcarrière begon in Human Resources bij Royal Bel Leerdammer. Vast bij jou bekend van de kaasjes La Vache Qui Rit, Baby Bel, Boursin.

Ik vond het daar heerlijk. Ik begeleidde projecten waarbij ik mij bezig hield met alles dat met ‘de mens’ te maken had. Denk aan recruitment, training en opleiding, teambuilding, ziekteverzuim.

Alleen puntje bij paaltje draaide alles om geld. Geld! En dat haalt al het menselijke weg uit het bedrijfsleven.

Hetzelfde zag ik gebeuren nadat ik na 5 jaar, overstapte naar de Jeugdzorg. Ik begeleidde daar pubers (en dus ook ouders) bij de problemen die er speelde. Maar ook daar was je vooral bezig met administratie en de ‘rompslomp’ om het begeleiden heen. Terwijl toch juist alle aandacht naar het kind zou moeten gaan?!

Maar nee, wanneer geld voorop wordt gesteld, worden mensen ziek. Dan voelen medewerkers zich een nummer, niet gewaardeerd en minder gemotiveerd. En langzaam worden ze ziek. Denk maar eens aan al die politieke spelletjes binnen het bedrijfsleven. Daar wordt niemand beter van.

Dus, dat moest anders. En dus maakte ik een radicale keuze en startte ik mijn eigen bedrijf, Personal Evolution. Waarbij ik juist alle aandacht richt op mijn klanten.

Wat mijn bedrijf bewaakt

Authentiek

Of ik nou opgemaakt of afgemaakt ben, ik laat me zien.

Je krijgt mij zoals ik ben, geen twee gezichten. Down to Earth, met wat pit en humor.

Loyaal

Ik behandel je als een relatie en niet als transactie.

Ik wil ‘het menselijke’ terugbrengen in mijn bedrijf. Jij staat voor mij centraal en niet het geld.

Inhoudelijk

Ik deel alleen eigen kennis, en niet wat ik heb gehoord van een kennis.

Mijn kennis komt uit wetenschappelijke onderzoeken, opleidingen en talloze trainingen. Plus eigen ervaring. Bullsh*t proof.

Zullen we connecten?

Ik ben namelijk ook heel benieuwd naar jouw verhaal. En wat jou hier brengt. Volg mijn Instagram of Facebook waar ik je laat zien hoe je geen moeilijk gesprek meer uit de weg gaat. Ik geef je een kijkje achter de schermen en help je om Eenvoudig Eerlijk te zijn. Kom je even virtueel gedag zeggen?