Vinyasa yoga

En wat is nou de Vinyasa Yoga?

De Vinyasa yoga staat ook wel bekend om zijn flow. Waarom zijn flow? De basis van deze yogavorm is het bewegen op iedere ademhaling. Door te blijven bewegen op iedere in- en uitademing kan je de oefening blijven verzwaren, wat maakt dat je ook echt gaat zweten. De Vinyasa yoga is dan ook een sportieve vorm van yoga.

Het is een combinatie tussen het opbouwen van spierkracht, flexibiliteit en ontspanning. Door de flow die tussen de oefeningen in zit, voelt het als een èchte workout. Begrijp me niet verkeerd, het is geen intense Bootcamp workout. Maar je merkt wel dat je hard aan het werk bent om de oefeningen netjes* uit te kunnen voeren. Hier wordt ook jouw conditie en uithoudingsvermogen op de proef gesteld.

Het is een afstammeling van de Ashtanga yoga, voor de yogabekenden onder ons. Echter bestaat de Ashtanga yoga uit een reeks met dezelfde oefeningen achter elkaar. Iedere les weer. De Vinyasa yoga kan je iedere les anders maken en heeft daarentegen dus geen vaststaande reeks.

Ben je enthousiast geworden en wil je het een keertje proberen? Dan kan je op de roze button hieronder klikken. Wil je eerst nog wat meer weten over de lessen? Klik dan hier. Mochten er nou toch nog wat vragen overblijven, kan je altijd kijken bij de meest gestelde vragen. En anders ben ik te bereiken per mail, telefoon, app of via de contactpagina!

Dit lijkt me leuk!

* EXTRA BELANGRIJK: Netjes betekent niet perfect! Je ziet vaak de mooiste yogaplaatjes voorbij komen waarbij de yogi er pico bello en lenig uitziet. Ik krijg dan ook vaak de opmerking “Maar ik ben helemaal niet lenig”. En dat vind ik jammer! Het mooie aan yoga vind ik dat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen. Zelfs met blessures of eventuele pijntjes! Het belangrijkste is dat jij de oefeningen voelt, waar jij hem hoort te voelen. En dus niet dat jij dat perfecte plaatje na kan doen.

Kom vooral mee doen op een manier die voor jou goed voelt!