Je beter voelen door te leren voelen

Bij jezelf kunnen blijven als de emoties (te) hoog oplopen.


Doe mee aan de training Verlost Verbonden

Hoe jij je na afloop van de training voelt:

Verlost

Je komt weer op één lijn met jouw gevoelens, wel zo fijn. 

So goodbye impulsieve, emotionele reacties! 

Deze training helpt je om te stoppen met emoties opkroppen door oplopende gevoelens sneller te signaleren. 

En je – mede daardoor –  niet lang in die emotionele toestand blijft hangen. Nee precies, óók niet achteraf.

Zo ben je sneller verlost van al die energievretende emoties – die jou tevens de reputatie ‘(te) kwetsbaar’ en ‘overgevoelig’ bezorgden.

Verbonden

In relaties heb je veel te maken met dynamieken die zich op onbewust niveau afspelen en tegelijkertijd veel emoties oproepen. Deze training maakt het onderbewuste juist zichtbaar. 

Want hoe blijf jij bij jezelf, verlies jij je niet in de ander als de emoties juist hoog oplopen? Of als jij om iemand geeft?

Het antwoord lijkt simpel, maar is moeilijk in de uitvoering. Namelijk: In verbinding blijven met jezelf, en dus met hoe jij je voelt. Ook als dit nare gevoelens zijn.

Want alleen als jij in verbinding bent met jezelf, kan je in verbinding zijn met de ander.

Bottomline, wanneer jij op ‘finish’ klikt, weet jij:
  • Hoe jij emoties doorvoelt, verdraagt of juist even parkeert – Ja, hoe intens ze ook zijn;
  • Hoe je in het moment zelf blijft – bij jezelf – en dus niet gaat piekeren over jouw verleden of je zorgen gaat maken over jouw toekomst;
  • Hoe je met jezelf en jouw heftige emoties omgaat, wanneer je de grip op jezelf dreigt te verliezen;
  • Hoe je voorkomt dat je in een (persoonlijke, emotionele) crisis raakt;
  • Hoe je met de relaties om je heen omgaat als jij (of juist zij) emotioneel hoog zitten.

Hoe kan je weten wie je bent en wat je wilt, als je niet eens weet wat je voelt?

Shiva Felter


Doe mee aan de training Verlost Verbonden

Er hoeft maar een mug te hoesten..

Wat als blijkt dat je ellendig voelen, helpt om je niet meer ellendig te voelen?

We leven in een zeer drukke samenleving waarin je de tijd niet hebt om even stil te staan bij hoe jij je voelt. Terwijl we juist de hele dag te maken hebben met het reguleren van onze emoties. Je kan namelijk plotseling glimlachen om een zingende voorbijganger of je wordt ineens verdrietig bij het lezen van een droevig (nieuws)bericht.

Onze ’emmer’ raakt over de gehele dag steeds sneller vol en het is niet logisch meer HOE dat nou precies gebeurt.

Er hoeft dan maar een mug te hoesten en dan barst de (emotionele) bom. De een wordt boos, de ander gaat huilen en weer een ander trekt zich terug.

Kortom, we begrijpen steeds minder van ons gevoel en raken daardoor de verbinding met onszelf kwijt.

Gek toch, dat we zoveel moeite lijken te hebben met onze emoties terwijl we de hele dag met gevoelens geconfronteerd worden?

Waarschijnlijk komt dat doordat onze samenleving vooral gericht is op het ontwikkelen van kennis, in plaats van het voelen van emoties. Iedereen geeft zijn mening, deelt zijn gedachtes en showt zijn kennis. We leven dus vooral in ons hoofd en staan onvoldoende stil bij ons gevoel.

Daarbij lijkt ‘Beter leren omgaan met mijn emoties’ een nieuwe topsport te zijn geworden waar we maar al te graag hard voor willen werken. En zo verliezen onszelf opnieuw in het (denk)proces om te verbeteren, waardoor de verbinding met jezelf – en dus hoe jij je nou ècht voelt – kwijt is.

Ik geloof daarom niet dat we moeten ‘leren omgaan met emoties’, maar juist moeten leren verdragen wie we zijn als we emotioneel instabiel zijn.


Inderdaad, I’m in!

“Met speciale ‘Shiva-confetti’ zoals alleen zij dat kan, heeft ze me inzichten gegeven die ikzelf van z’n lang-zal-ze-leven nooit had kunnen bedenken.”

– Susan, Business Controller

Verlost verbonden is especially for you, when…

  • Als je last hebt van wisselende (en heftige) emoties, waar je soms geen controle meer over hebt;
  • Als je door jouw emoties vastloopt in het contact met anderen;
  • Als je jouw emoties beter wilt begrijpen en meer grip zou willen hebben op jouw emoties;
  • Als je taal wilt geven aan jouw emoties, zodat jij terug kan geven aan de ander wat jij voelt;
  • Als je beter in verbinding met jezelf wilt blijven.

De training in een notendop

Wanneer start de training ‘Verlost verbonden’? 

Via de knoppen op deze pagina kan jij je inschrijven voor deze training. Je ontvangt binnen 24 uur de inloggegevens van de online leeromgeving. Vanaf 16 juli 2022 komt daarin de training Verlost verbonden beschikbaar. Je hebt 3 maanden lang toegang tot de training, te volgen waar en wanneer je maar wilt.

Hoe lang duurt de training?

As we speak ben ik de training aan het testen met klanten. Dus ik ben aan het ontdekken hoe lang je er ongeveer mee bezig bent. Mijn inschatting is dat je maximaal 1 uur per week kwijt bent.

Wat mag ik investeren?

De training Verlost Verbonden bedraagt 25 euro. Voor nu is dat de pilot prijs, maar ik verwacht dat deze prijs de volgende ronde omhoog gaat. 


Dit voelt goed, ik doe mee!

Emoties als ingenieus signaleringssysteem

Vanaf 2013 startte mijn loopbaan in de Human Resources als coach voor teams en individuen bij Royal Bel Leerdammer. Van de directie tot de medewerkers op de werkvloer kreeg ik “op de koffie” om ingewikkelde, persoonlijke casussen op te lossen. In 2018 stapte ik over naar de Jeugdzorg om daar meer in privé sferen, cliënten te begeleiden. 

Hoe dan ook is het de belangrijkste taak als coach om bij jezelf te kunnen blijven. De verbinding met jezelf te blijven houden en te weten welke emoties van jou zijn – en welke van de ander. Met beide benen op de grond kunnen blijven staan, ook als mijn casus om huiselijk geweld of (seksueel) misbruik gaat.

Voor mij zijn emoties dus een ingenieus signaleringssysteem geworden, want jij snapt het meteen als ik zeg dat ik voel wanneer “alle alarmbellen afgaan”. Maar dan zal je wel eerst moeten leren hoe je stil staat bij jouw gevoel, ook als ze heel heftig zijn.


Doe mee aan de training Verlost Verbonden

“Having a better understanding of your emotions won’t just affect your relationships with others… It can help you understand the most private, unique parts of yourself – parts that have an enormous power over your life. Your work, your social life, even your death can be determined by your feelings.”

– Dr. Paul Ekman


I’m totally in!