Van verwijten naar verbinding

Deze online training helpt je om binnen één uur beter te worden in voeren, deëscaleren en oplossen van conflicten. Het maakt niet uit of je explodeert, je terug trekt of je afsluit – in deze training leer je hoe vanuit jouw persoonlijkheid de rust en harmonie terugbrengt in jouw relatie(s). En kan je dit meteen ook toepassen. Zélfs als je het (nog steeds) niet met de ander eens bent.

Het doel.

Wat je na de training kan

Recognize

Herken waar het conflict daadwerkelijk over gaat. Alle ruis gaat weg wanneer je de kern kan benoemen.

Realize

Krijg duidelijk waar jouw reactie diep vanbinnen vandaan komt. Vind de bron, verander daarmee de automatische respons.  

Repair

Leer hoe je de relatie weer kan herstellen. Ook als je het nog steeds niet met de ander eens bent. 

"Ik wilde meer aan mezelf werken om constructiever met conflicten om te gaan en om te voorkomen dat ik snel oorzaken van een verergerend conflict bij een ander leg. Door de opbouw was dit een echte eyeopener. Door hoe de situaties en voorbeelden geschetst werden, kwam ik erachter dat ik zelf enorm kan bijdragen aan het deëscaleren. Ik kan er zelf voor zorgen dat een conflict niet verder escaleert. Nu heb ik tools om conflicten om te zetten in iets wat kan verbinden in plaats van iets dat ontwricht."

"Ik heb meegedaan omdat ik meer inzicht wilde krijgen hoe ik op een fijne manier met conflicten om kon gaan, omdat ik ze het liefste uit de weg ga. Wat mij verrast heeft is dat je een andere kijk krijgt op conflicten. Hoe je anders naar conflicten gaat kijken en dat je erachter komt dat het conflict heel ergens anders over gaat dan waar het conflict door is ontstaan. Het kost je weinig tijd en je komt zo heel snel naar de kern. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker om met conflicten om te gaan, bij jezelf te kunnen blijven zonder jezelf erin te verliezen."

REconnect-9

De uitdaging.

Wat je in deze training leert

Break

Het lijkt alsof jullie telkens vastlopen op hetzelfde punt, zónder verder te komen. Herken de cirkel waarin je vastzit en leer hem doorbreken.

Build

Werk aan jouw conflict skills en groei daardoor in het hebben van productieve conflicten. Ontdek hoe je door conflicten navigeert zónder jezelf te verliezen.

Bond

In het hart van elk conflict ligt een verlangen om begrepen te worden. Leer beter te reageren op meningsverschillen en versterk daarmee Jullie relatie. 

Het plan.

Wat de training inhoudt

Elke relatie kent zijn eigen conflicten. In deze module ontdek je de échte oorzaken achter het conflict en leer je jouw eigen conflict style kennen (en die van de ander). 

Wanneer je (te) diep in het conflict zit, ben je vaak druk met vechten tegen de ander. Maar waar vecht je eigenlijk voor? In deze module leer je nieuwe strategieën om te de- escaleren, waardoor je in the heat of the moment andere keuzes maakt die je helpen om gezamenlijk te vechten ‘voor’.

Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om de harmonie terug te brengen in jullie relatie. In deze module leer je hoe je de spanning uit de lucht haalt, het oprecht goedmaakt met elkaar en hoe je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen aandeel in het conflict. Je leert de belangrijkste skills om aan oprechte en sterke relaties te bouwen.

Als geen ander

Waar veel mensen conflicten uit de weg gaan, word ik er juist naartoe getrokken. Of het nou een conflict is tussen twee geliefdes, tussen twee collega’s of in jezelf.

Waar mijn officiële werkcarrière begon in Human Resources, heb ik vooral het meeste over conflictoplossing geleerd in de Jeugdzorg. 

En of je nou twee ruziënde collega’s, ouders, partners of vrienden bent, de oplossing voor jullie conflict blijft hetzelfde: krijg inzicht in hoe je reageert en waarom.

Verbeter het conflict, verminder spanning and find peace.

"Bedankt dat je me hiermee hebt geholpen. Je bent een fijn persoon, je toont begrip, legt alles goed en rustig uit. Je schets de juiste situaties uit waardoor alles goed begrepen wordt. Het heeft mij goed gedaan. Ik heb meer inzicht gekregen in mij zelf maar ook andere mensen om me heen! Je bent een topper :)."

"Mega veel nieuwe inzichten, out-of-the box die ikzelf van z'n lang-zal-ze-leven niet had kunnen bedenken. Het gevolg? Veel concrete stappen kunnen maken op persoonlijk vlak om mijn leven op de rit te krijgen. Dank je wel voor alles. Je hebt meer voor me betekend dan dat je zelf wellicht beseft."

"De nuchtere uitleg, het laten zien waar de pijnpunten én oplossingen zitten. Ik zie nu meer de logica in van keuzes die ik zelf maak of moet maken. En de oplossingen kunnen soms heel simpel zijn. Ik vind je een topper, een écht leuk mens en hoop er nog eens een vervolg aan te geven!"

De meest gestelde vragen.

Vind hier het antwoord

Nee, deze training is speciaal voor het leren omgaan met conflicten. Of je nou explodeert, je terugtrekt of je afsluit. Je ontdekt jouw unieke conflict style en leert hoe je vanuit jouw persoonlijkheid de rust en harmonie terugbrengt in jouw relatie(s).

Deze training is zo in elkaar gezet dat je hem zowel alleen als samen kan doen. Conflicten zijn een onderdeel van iedere relatie. Je kan deze training dus ook in zetten voor werkrelaties, familie relaties, vriendschapsrelaties, etc.

Zoals Esther Perel mooi zegt in mijn ogen: Je kan de ander niet veranderen, maar wel het patroon waar jullie inzitten. 

Wanneer jij verandert, verander je daarmee automatisch jullie patroon. Daardoor zal de ander, vroeg of laat, ook mee bewegen omdat de oude manier van doen niet meer gaat/ werkt.

Wanneer je je aanmeldt, ontvang je de inloggegevens van jouw persoonlijke leeromgeving. Daarin vind je de video’s en het bijbehorende werkboek.

Je kan zelf bepalen wanneer je begint en hoelang je erover doet. Je bepaalt jouw eigen tempo en kan de training zo vaak als je wilt bekijken/ doornemen.

Dan ga ik mijn best doen om hem alsnog te beantwoorden. Stuur even een mailtje naar info@personalevolution.nl en dan beantwoord ik de vraag met alle liefde.