Een stem die gehoord wordt

Je wilt niet alleen dat ze je horen, maar ook écht begrijpen. Je wilt sneller de juiste woorden vinden, zodat het voor de ander kristalhelder is wat je bedoeld. Building Character gaat zelfs verder dan alleen woorden: Ontdek hoe je jouw eigen Speak Up stijl verfijnt, zodat je niet alleen je stem gebruikt, maar ook op een dieper niveau gehoord en begrepen wordt – zónder in te leveren op authenticiteit.

Het doel

Wat je na de training kan.

Het resultaat

Waarom het werkt.

“Waar ik tegen aanliep was dat ik mij constant klein voelde in gesprek met mijn manager. Ze stelde vragen die privé waren en ik voelde me niet sterk genoeg om in het moment uit te spreken dat ik daar niet op wilde antwoorden. Toen ik dat wel deed, voelde ik me niet gehoord, ze begreep mij niet. Ik voelde dat wat zij deed en zei niet klopte, had er ook erg last van, maar ik kreeg het niet meer geturned.

Mijn bedoeling was om me zelfzekerder te voelen en ik wilde tools over hoe ik haar kon benaderen, zonder me klein, onzeker en benadeeld te voelen.

Ik leerde van Shiva hoe ik haar het beste kon benaderen en welke woorden passend zijn aan de hand van haar communicatietype. We hebben samen mijn vraag uitgeplozen en onderzocht welke woorden en welke manier van vraagstelling bij haar aan zullen sluiten. Shiva maakte me enthousiast en ik had zelfs zin om dit lastige gesprek met haar te voeren. Uiteindelijk heb ik ook gekregen wat ik van haar nodig had. Een vaststellingsovereenkomst en dus einde dienstverband.

Janneke

“Het grootste probleem voor mij als ik mezelf uit wilde spreken, was eigenlijk dubbel, nu ik er zo over nadenk. Ik vond het lastig om de juiste woorden te vinden en de juiste dingen te zeggen. Ook iemand aanspreken vond ik gedoe; er was altijd die drempel waarbij ik dacht: “Ach, het heeft toch geen zin om er iets over te zeggen, want het verandert toch niet.

Het belangrijkste inzicht uit deze training voor mij is dat ik mij nu besef dat ik mij zeker wel uit kan spreken, mits ik het op een manier verwoord die past bij de persoon met wie ik praat.

Dankzij deze training maak ik nu bewuste keuzes voor mezelf en heb ik een veel fijnere plek gecreëerd om in te werken. Bedankt voor deze eyeopener!

Marinke

De inhoud

Wat je leert.

Na Building Character:

Van vraagteken naar uitroepteken

Tijdens mijn werk in HR en de Jeugdzorg merkte ik al meteen hoe belangrijk het is dat je boodschap helder overkomt.

Of ik nou teams, individuen, ouders of kinderen coachte of begeleidde:
Wanneer je niet (makkelijk) aan kan sluiten bij de ander, zal je merken dat je boodschap niet eens overkomt.

Voordat je het weet praat je langs elkaar heen en blijf je onbegrepen.

De juiste taal spreken is zó belangrijk, omdat je dan de kern kan bespreken. Positief of negatief.

Het maakt – of letterlijk kraaktde verandering die je zou willen zien bij de ander.

Want uiteindelijk is de kern van elke relatie:
Begrijpen en begrepen worden.

De details

Een antwoord op de meest gestelde vragen.